Ann Kåge Form

tisdag 30 april 2013

Godaste kladdkakan...

... och äntligen är maj månad här.
Någon var tvungen att smaka innan jag hann fotografera...

Kladdkaka med kokostosca

- Kladdkakan
200 g smör
6 dl socker
3 dl vetemjöl eller glutenfri mjölblandning
1,5 dl kakao
4 ägg
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 tsk salt

- Tosca
300 g kokosflingor
1 dl ljus sirap
3 dl socker
2 dl grädde 40%
100 g smör

- Gör kladdkakan
Sätt ugnen på 200°
Smält smöret i en kastrull. Rör sedan ner resten av ingredienserna och blanda väl.
Fördela smeten i en klädd långpanna och grädda i 15-20 minuter.

- Gör toscan
Rör ihop allt till toscasmeten och koka ihop minst 5 minuter.
Bred ut smeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.


Bild hämtad från http://olandsbyggnadsvard.se
Hälsar alla som hittar hit en skön och trevlig Valborg.

1 kommentar:

  1. Ser verkligen mumsigt ut, jag är en riktig kladdkakefanatiker =)
    Hoppas du får en fin valborg!
    Kram Annica

    SvaraRadera