Ann Kåge Form

fredag 24 oktober 2014

Det ska gå fort…

… och vara enkelt.
Tänker på matlagningen som måste fungera bra alla dagar. Idag blev det ugnsrostade rot- och grönsaker med kall örtsås på crème fraîche. Går ju att blanda hur man vill av det man har hemma som t.ex. klyftade potatisar, grovt strimlad morot och palsternacka, klyftad lök, grövre bitar av paprika och halverade tomater. Allt blandas i långpanna( jag fyller min väl) med ganska mycket rapsolja och smulad flingsalt på toppen. In i ugnen i 30 minuter på 200°. Såsen gjorde jag på crème fraîche smaksatt med örtsalt, pressad vitlök och färska örter.



 Nu ska jag iväg och iordningställa en bod för morgondagens höstmarknad på Korskullen mellan 11.00-17.00. Kanske ses vi!

Ha en riktigt skön helg!

5 kommentarer:

  1. Bra, då vet man vad det blir för mat i morgon. Tack för det!
    Lycka till med marknaden!

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  2. Det verkar supergott! Önskar dej en fortsatt skön helg!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Åh, det är så gott med ugnsrostade rotfrukter och precis som du skriver är det enkelt att göra.
    Hoppas dagen bjuder på fint väder och massor av trevliga kunder.
    Kram Annica

    SvaraRadera
  4. Jättegott och laga allt i ugnen,
    snabbt och gott gillas. Hoppas ni
    hade bra väder på marknaden.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  5. Så gott det ser ut!! det är en favorit här hemma också!! ser avancerat ut, smakar gott och sköter sig så gott som självt, alltså perfekt mat!! Såsen såg verkligen superläcker ut också!
    Hoppas det blev en lyckad marknadsdag.!!
    Jag önskar Dig en fin söndag och en bra start på veckan.
    kram lisa

    SvaraRadera